En dag om själavård

i mars 14, 2016, Skriven av: , i Vardagsbetraktelser, med Kommentarer

En diakons vardag, kan även vara en lördag.
Hade en sådan igår.

Det var en vardag, fast en med guldkant. Faktiskt en sådan där dag som blev en ”highlight”.

Vi hade diakonidag i Region öst. ”En dag om själavård” med Liselotte J Andersson i Nässjö Missionskyrka. Dagen samlade cirka 40 personer som på något sätt finns i diakonala grupper i olika församlingar.

Vilken dag!

Liselottes fina framtoning och föredrag, hennes livserfarenhet och kunskaper i ämnet, det gav oss både insikter i ämnet samtidigt som det också gav oss själavård. Ämnet fördjupades i gruppsamtal där vi fick reflektera och be för varandra.

Liselotte tog olika exempel från bibeln i sin undervisning, och en mening som fastnade i mig sa hon i samband med Rom 12:15 Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter.

”Minimum i ett kristet liv är att ha någon att gråta med och någon att glädjas med. Har man det så är det ett maximum.”

Min reflektion blev:

Vem gråter med mig?

Vem gläds med mig?

Vem gråter jag med?

Vem gläds jag tillsammans med?

Lena Hilding-Carlsson, Diakon i Älmhults Missionsförsamling