Från fest till vardag!

i maj 9, 2016, Skriven av: , i Funderingar,Vardagsbetraktelser, med Kommentarer

Årets Kristi himmelsfärdshelg var en glädjefest. Redan på onsdagen träffades ett stort antal vardagsdiakoner för att samtala, lyssna och dela små bitar ur våra liv. Det är fint när medarbetare kommer samman, det finns så mycket klokhet och kraft som på något sätt ger ringar på vattnet bara i mötet av varandra.
Equmeniakyrkans kyrkokonferens hölls i Kistamässan från torsdag till lördag och där fortsatte festen. Min upplevelse var att vi var många diakoner på plats, som också tog plats.

Vi kan nog säga att våra ambitioner att synliggöra diakonen har gett resultat. Inte så att vi på något sätt ska slå oss till ro, än finns mycket att göra, men ändå. Jag åkte hem med en känsla av glädje och tacksamhet.

Den största anledningen till det är nog ändå de nya diakonerna som går in i vägledningsåret och de 8 som ordinerades. Det är helt fantastiskt! Vet också att det är ovanligt många diakonkandidater. Det tar jag som Guds fingervisning om att vår kyrka behöver diakoner.

Men idag är det åter vardag. Planering och förberedelser inför veckan som handlar om Kulturresa för alla Åk 7:or i kommunen, öppen kyrka, språkcafé, hembesök, tonår och gudstjänst för alla åldrar.

Från fest till vardag, och det är som det ska. Det är gott att vara en del av arbetet i Guds rike!

Lena Hilding Carlsson, Diakon i Älmhults Missionsförsamling